Slovenskí mobilní operátori: čo chcete na nich zmeniť?

Fórum k mobilným operátorom Orange, T-Mobile a O2 v SR: Akcie operátorov

Moderátori: mato, bart

Pravidlá fóra
S účinnosťou od 11.08.2010 sa dopĺňa znenie podmienok využívania služby Forumomobiloch.com. Aktuálne znenie si môžete prečítať na stránke Omobiloch.sk.

Slovenskí mobilní operátori: čo chcete na nich zmeniť?

Poslaťod msedivy » 11 Feb 2010 23:26

Začína rok 2010 a slovenskí mobilní operátori rozbiehajú nové akcie a spúšťajú nové služby. Nie vždy však ide o novinky, ktoré nás zákazníkov potešia. Nie všetky ceny sú také aké by sme si predstavovali a nie všetky služby fungujú tak ako by sme chceli.

Ponúkame vám preto priestor aby ste mohli napísať čo vám na našich mobilných operátoroch prekáža, čo by ste chceli zmeniť a čo vám naopak vyhovuje.
Ohodnoťte mobilných operátorov, ich služby, ceny a akcie. Vyhovujú vám telefóny, ktoré majú v ponuke? Prekáža vám dlhá viazanosť alebo napríklad vysoké poplatky za dátové programy, alebo naopak vysoké ceny pri hovoroch do inej siete? Neprehľadné a zložité cenníky. Neprehľadné akcie s množstvom podmienok a niekoľkostranové zmluvy. Aj to je realita slovenských mobilných operátorov.

Svoje názory, návrhy, pripomienky a postrehy môžete písať do fóra. Tie najčastejšie sa opakujúce a najdôležitejšie, resp. najzaujímavejšie potom zverejníme v článku na stránke Svetmobilov.com.

Za vaše príspevky vopred ďakujeme.

Redakcia Svetmobilov.com
Pozrite si stránku http://omobiloch.sk
Obrázok užívateľa
msedivy
Redaktor Omobiloch.sk

Re: Slovenskí mobilní operátori: čo chcete na nich zmeniť?

Poslaťod martin11 » 13 Feb 2010 12:25

Znížiť ceny, to by mali urobiť ako prvé a potom sprehľadniť ich Cenníky. Naposledy keď som sa pokúšal niečo nájsť tak mi to zabralo pol dňa a potom na predajni povedali, že už to aj tak neplatí. Hlavne pomaranč má v tomto poriadny chaos a vydáva cenníky ako na bežiacom páse, ani oni sami sa v tom už neorientujú...
martin11

Poslaťod mato » 13 Feb 2010 20:18

martin11 píše:Znížiť ceny, to by mali urobiť ako prvé a potom sprehľadniť ich Cenníky.

Tak to s tym sprehladnenim cennikov je pravda. Minule som sa hrabal v cenniku TMO a hladal som cenu za prenosy dat, chvilu mi to trvalo kym som to nasiel. Ale lepsie ako TMO to ma pomaranc, ten tie cenníky vydava snad kazdy den a ku kazdemu dodatku uz ma jeden dodatok......
http://www.orange.sk/web/prevas/cennik/pdfcenniky.html
mato
Moderátor

Čo mi najviac vadí na slovenských operátoroch?

Poslaťod jano_m » 14 Feb 2010 18:25

Čo mi najviac vadí na slovenských operátoroch?
1.)Ceny volaní do iných sietí
V prípade Orangeu a T-Mobile ide o čisté okrádanie zákazníkov. Ceny hovorov vôbec nezodpovedajú nákladom, ktoré majú na volania do cudzej siete. V roku 2009 platia pri predplatených kartách rovnaké ceny ako pred niekoľkými rokmi. Náklady pritom určite výrazne nestúpali aby museli byť ceny niekoľko rokov rovnaké. 50 centov je naozaj veľa...Do kedy im to budeme tolerovať????
2.)Viazanosti na 24 mesiacov
Pokiaľ chcete využiť akúkoľvek akciovú ponuku väčšinou narazíte na jeden väčší alebo menší problém a to je viazanosť. Ak chcete volať výhodnejšie alebo získať telefón musíte sa viazať a musíte u operátora zostať, ak sa rozhodnete odísť musíte počítať s niekoľko sto eurami vo forme sankcie a pokuty. A v tom najhoršom prípade ani nemôžete zmeniť paušál, lebo aj za to dostanete sankciu...do kedy budeme takto fungovať????
3.)Každá výhoda má svoje ALE
Posledným problém je asi to, že každá reklamná kampaň operátorov má svoje ALE a svoje malé písmená. Všade nájdete malé písmenká, ktoré upozorňujú, že bezplatné volania platia od – do a iba v určitom počte za mesiac, i keď je na plagáte napísané „neobmedzené volania“ alebo „volania do nekonečna“. Všetko má svoje ALE, buď formou podmienok alebo formou viazanosti. Kedy slovenskí operátori zistia, že lepšie akcie sú také, ktoré sú jednoduché a žiadne ALE nemajú????
jano_m

Poslaťod junior » 15 Feb 2010 12:36

Mne najviac vadi dvojrocna viazanost. To ze som viazany by mi ani tak nevadilo keby to nebolo na dva roky, telefon ma vacsinou bez tak problem tie dva roky vobec vydrzat....viazanost by mala byt maximalne 12 mesiacov a s moznostou zobrat si novy telefon napriklad ked vam ho ukradnu.... :D :D
junior

Poslaťod lex_luthor » 15 Feb 2010 20:29

Tak dvojročná viazanosť nie je asi to najhoršie, skôr horšie je správanie operátorov, kedy všetky akcie majú nejaké skryté podmienky, ktoré sa dozviete v tom lepšom prípade na predajni, v tom horšom až doma keď čítate zmluvu a to už je neskoro. Operátori by tak mali pravdivo informovať o všetkých akciách a o všetkých podmienkach.
Obrázok užívateľa
lex_luthor
Pokročilý

Poslaťod protiviazanosti » 18 Feb 2010 20:00

Ta dvojrocna viazanost nie je to najhorsie??????????????? Ja mam O2 a som spokojny ze nemusim riesit to kedy si zasa mozem zobrat novy telefon a kedy budem moct zasa vyuzit nejaku "super" akciu vdaka ktorej budem volat "uplne zadarmo" s mesacnym poplatkom 50eur..... :twisted: :twisted: :twisted: to uz mi fakt nehyba.... :D
protiviazanosti

Poslaťod Sko2 » 19 Feb 2010 18:38

No tak ja som mohol o2 vyskúšať a skor ma sklamali. Je od nich sice pekné ze nemaju viazanosti ale na druhú stranu nemaju ani akciove telefóny a nie vzdy si kazdy moze dovoliť kupit mobil v hotovosti alebo chce platit splátky...
Sko2

Poslaťod milos black » 06 Mar 2010 11:07

Slovensky operator T- Mobil by mal zmenit ceny za ponukane sluzby a celkovo zmenit ponukane mesacne programy.
Po tom ako som po 8 rokoch vypovedal zmluvu o pripojeni s T-Mobil SK som bol zrazu pre nich velmi zaujimavy zakaznik a vsemozne sa ma snazili udrzat v ich sieti. Neubranil som sa SMS a volani s operatormi s Retencneho oddelenia T-Mobil SK a zrazu mi ponukli porovnatelnu, no nie vsak lepsiu ponuku ako ma konkurencia - O2-SK. T-Mobil SK mi za 8 rokov nebol schopny ponuknut nejaku zlavu ci vyhodu v cene za poskytnutych 55 minut mesacne a zrazu po podpisany vypovede mi ponukli 0,13 centov za minutu alebo dokonca 120 minut za 7 Eur a samozrejme bez viazanosti . Tak takto sa sprava mobilny operator ked mu hufne odchadzaju zakaznici ku schopnejsej konkurencii a vytahuje z rukava ponuky o ktorych nikto nevie z ich reklam ,ktore ludi otravuju kazdych desat minut v televizii. T-Mobil SK ma velmi, velmi daleko k ferovemu operatorovi a som rad, ze po 8 rokoch sa mozem od takehoto operatora oslobodit a odkazat mu : Dakujem ale uz odo mna neuvidite ani cent!
milos black

Poslaťod lstary » 06 Mar 2010 20:14

Podobné praktiky s retečnými ponukami majú Orange aj T-Mobile, vo väčšine prípadov kontaktujú zákazníka až keď dá výpoveď alebo požiada o prenos čísla. T-Mobile v tomto prípade nežiadal uzatvorenie dodatku a zaviazanie sa? V prípade Orangeu sme sa stretli s ponukou, kedy však operátor vyžadoval ročnú viazanosť...
Obrázok užívateľa
lstary
Redaktor Omobiloch.sk

Ďalší

Späť na Orange, T-Mobile, O2

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť